torstai 5. kesäkuuta 2008

Itsehillintää ja muita mukavia

Meillä käytiin tässä yksi ilta seuraava keskustelu.

Minä: Ooksää siirtäny kamerast jotain kuvii koneel?
Mies: En.
Minä: Jaa, ku mää en löydä täält yksien tossujen kuvii.
Mies: Mää luulin, et sää oot siirtäny ne jo. Mää tyhjensin kameran ku ne autovideot vie niin paljon tilaa. Mää katoin kyl, et ne oli aika söpöt tossut.

Just. Teki mieli vähän avautua mutta sain nielastua. Kerrankin.

Tein vauvaa odottavalle ystävällä tossut ja pipon. Annoinkin ne jo kun en malttanut odottaa heinäkuuhun jolloin vauva syntyy. Ohje on kaikille varmaan kovin tuttu Saartje´s Bootees. Lankana oli Lanett. Samasta langasta tein myös suositun Karviaismarjapipon. Koska tämä projekti oli tuhoon tuomittu niin unohdin lankojen menekit, ei kovin oleellista mutta unohdinpa kuitenkin. Ei niistä sen enempää, saaja (tai siis sen äiti) oli kovin otettu ja kiitollinen.


Koska en halua tehdä kuvattomia postauksia niin tässä tavoista poiketen muita kuin neulejuttuja.

En ajatellut laittaa tänä kesänä parvekkeelle mitään koska se on pieni ja sinne sataa. Enkä ymmärrä kukista mitään saatika, että osaisin niitä hoitaa. Katsotaan näkeekö nuo edes juhannusta.

Kukkapurkit olen tehnyt pari kesää sitten itse, Miehen avustuksella tosin. Eikä ole muuten menneet miksikään vaikken ole niitä talven tullen sisälle siirtänyt.

Ostin sitten vielä sinne pienen ryhmänkin, jospa vaikka siellä tulis joskus kahvit juotua. Suunnitelma oli ostaa kaikkein halvimmat kokoon taitettavat jakkarat, mutta kun Kodin Ykkösestä sai koko setin halvemmalla kun kaksi jakkaraa niin annoin palaa. Vielä se kaipaisi jotain liinaa ja pehmusteita ja kukkia maljakkoon ja vaikka mitä, mutta koska tunnen itseni niin ne on siellä vielä talvellakin. Ei siis kannata edes alkaa.

Mulla on myös rumaa sukkalankaa. Onneksi on hieno ohje.

3 kommenttia:

tikru kirjoitti...

eh.. arvaa miks mullon oma kamera nykyään..

Hei, kerrothan sit jos ohjeessa ei jokin toimi tjv.

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Kyllä noin komeisiin kukkaruukkuihin pitää jotakin istuttaa ;) Kesäkukkien kanssa pärjää pitkälle, kun muistaa kastella ja lannoittaa säännöllisesti (itse käytän sitä vaaleanpunaista kasteluveteen lisättävää Puutarhan Kesä mineraalilannoitetta) ja nyppii kuolleet kukat pois myös tuosta valkoisesta petuniasta. Seisovaa vettä kukat eivät myöskään kestä, joten kovalla sateella kannattaa ruukut siirtää turvaan.
Ooh... innostuin antamaan ohjeita, mutta harmittelen aina niitten puolesta joiden kalliitkin kukat kuolevat hoidon puutteessa ;)

Laura L kirjoitti...

Tikru: Huvittavaa onkin, että mies osti mulle synttärilahjaksi ton kameran, että on sitten hyvä kamera kuvata neuleita.. (tais olla oma lehmä ojassa)

Tellu-Tellervo: Kiitos vinkeistä, niitä tarvitaan aina. =) Siis lannottamaan. Valkkasin halvimmat kesäkukat just siks, ettei tule suuria taloudellisia tappioita. =)