sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Heippa! Tällä kertaa ihan muuta kuin neuleita. Mulla on pari valmista neuletta odottamassa kuvauksia, mutta mustia neuleita on näillä valoilla vähän huono kuvata. Odotellaan siis kevättä tai edes lunta.

Kesällä ostamani ompelukone on hurissut melkein viikottain. Aluksi ompelin pussukoita jos jonkinlaisia. Ystäväni lapsillekin näitä pussukoita vein kun oli vähän ylituotantoa, ystävä sitten tarttui tilaisuuteen ja kysyi ompelisinko hänen tytölleen mekkoja jos hän ostaa kankaat. Lupasin tehdä vaikka vähän itseäkin jännitti, enhän mä oikeasti osaa ommella, en ainakaan vaatteita joita voisi julkisesti pitää. Toinen ongelma oli sellainen, että kun tyhjästä alottaa niin eihän mulla ollut edes kaavoja! Ostin sitten paniikissa yhden Ottobren ja sieltä muokkasin ihan tavallisen hihattoman paidan kaavasta mekon kaavan ja ompelin vanhasta trikootopistani koevedoksen josta tulikin varsin kelvollinen (siitä ei ikävä kyllä ole kuvaa). Vasta sitten uskalsiin tarttua ystäväni ostamiin kankaisiiin ja tässä tulos.Kangas on Myllymuksujen puuvillavelouria. Puolen metrin palasta jäi vielä vähän joten ompelin siitä velourpökät. Kaavan otin jostain ikivanhasta Suuri Käsityölehdestä, piti tosin tehdä vähän mittauksia ennen kuin uskalsin luottaa 80-luvun mitotukseen. Näissä olis tietty voinut miettiä että vyötärön resorin saumat olis tulleet sivuille ja niitä saumoja olis voinut olla kahden sijaan vaan yksi, mutta eihän sitä nyt kaikkea voi tajuta. Ehkä seuraavaksi. 


Joulupakettiin surautin kahdelle pienelle lahjottavalle pöllöt. Inspiraatio MUITA IHANIA-blogista. Hiukan pitää vielä tota kaavaa muokata kun tuppaa silmät olemaan korvissa. Muuten nämä on aika kivoja. Pöllöjen kankaat Ikeasta, silmät sun muut jotain jämäpaloja.


Tänne en varmaan ennen joulua enää ehdi päivittelemään joten toivotan kaikille ihanaa ja rauhallista joulua. Syökää hyvin ja nukkukaa paljon. :)

2 kommenttia:

MINNA kirjoitti...

Kivoja ompeluksia! Hyvä, että uskalsit yrittää.

Lämmintä ja rentoa joulua!!!

Sini kirjoitti...

Ihanaa joulua!